Yabancı Dil Tespit Sınavı (YDS) ÖSYM tarafından yılda üç kez gerçekleştirilen merkezi bir sınavdır. Sınav 2013 yılında kadar yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS) sınavının yerine getirilmiştir. Sınava, akademik kariyer düşünen (yüksek lisans, doktora, doçentlik), çeşitli memuriyet pozisyonlarında rol almak isteyen ve dil tazminatı hakkını elde etmek isteyen adaylar katılmaktadır. YDS sınavının geçerliliği 5 yıldır. 5 yıl dolduktan sonra sınava tekrar girilmesi gerekir. Sınavın süresi 2016 yılı itibariyle 180 dakika olarak güncellenmiştir. YDS sınavına benzer olarak 2014 yılından itibaren E-YDS sınavı yapılmaktadır. E-YDS, YDS sınavı ile aynı içeriğe sahiptir. E-YDS farklı olarak elektronik ortamda yapılmaktadır. YDS sınavında 80 soru bulunmaktadır. Sınav, adayların okuma, kelime ve dilbilgisi yeterliliklerini ölçmektedir. YDS sınavında kelime, dilbilgisi, cloze (çıkartmalı) test, cümle tamamlama, İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce çeviri, paragraf, diyalog, anlamca eş anlamlı cümleyi bulma, paragraf tamamlama ve paragraftan cümle atma soruları bulunur. Sınav sonucunda adaylar A-E seviyeleri arasında bir sonuç elde ederler.
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
Alınması gereken puan adayların sınava girme nedenlerine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle yüksek lisans ve doktora kabulleri ve doçentlik için 60-69 (D seviyesi) taban puan yeterli olmaktadır. Fakat pandemi nedeniyle akademik alımlarda mülakat yapılmadığı için YDS sınavının önemi artmıştır. Memuriyet kadrolarına girişte ise taban puanlar değişiklik göstermektedir.
London Bridge Dil Okulları’nda YDS eğitimi alanında uzman öğretmenler tarafından verilmektedir. London Bridge Dil Okulları’nda YDS eğitimi, YDS Ön Hazırlık ve YDS olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. YDS Ön Hazırlığa katılacak öğrencilerin B1 seviyesinde olmaları gerekmektedir. Ön Hazırlık eğitimi 100 saatlik bir programdır. Bu aşamada öğrencilerin okuma anlama ve dilbilgisi becerilerinin geliştirmesi ve YDS programına hazır hale gelmeleri hedeflenmektedir. YDS eğitimi ise 150 saatlik bir programdır. Bu eğitimde kelime ve dilbilgisi eğitimlerinin yanı sıra sınav stratejilerine, çıkmış sorulara ağırlık verilmektedir. YDS sınavında yer alan bütün dilbilgisi konuları öğretmenlerimiz tarafından anlatıldıktan sonra bu konular çıkmış sorular eşliğinde pekiştirilir. Sınavda çıkan dilbilgisi sorularının çözüm yolları öğrencilere gösterilir. Dilbilgisi sorularının dışında YDS sınavında çıkan bütün soru tiplerinin nasıl çözülmesi gerektiği ve kullanılacak stratejiler uzman öğretmenler tarafından öğrencilere aktarılır.